'Namens de afdeling S.C. Elshout Voetbal heten wij u van harte welkom op onze sitepagina' 

Wordt nu Lid!

De afdeling S.C. Elshout Voetbal is opgericht op 5 juli 1969. Vanaf 1970 worden alle thuiswedstrijden op Sportpark Den Donk gespeeld, dit sportpark is gelegen aan de Dekkerseweg 17, 5154 PJ te Elshout. Het S.C. Elshout-tenue ziet er als volgt uit: blauwe sokken, een blauwe broek en een wit shirt.

Doelstelling 
De afdeling voetbal heeft ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen. Tevens tracht de afdeling Voetbal invulling te geven aan de sociaal-maatschappelijke functie die een voetbalvereniging in haar ogen heeft. Het gaat dan om zaken als:

  •      Het bevorderen van een gezonde levensstijl;
  •      Het promoten van een goede sociaal-emotionele ontwikkeling voor jongeren;
  •      Het bevorderen van sociale integratie voor jong en oud (voorkomen dat mensen buiten de boot vallen);
  •      Het stimuleren van goede omgangsvormen en normen en waarden als sportiviteit, respect en verantwoordelijkheid dragen. 

Met deze algemene doelstelling geven we aan meer te willen zijn dan alleen maar een voetballende sportvereniging. We zijn ons er immers van bewust dat een vereniging in de huidige tijdsgeest ook sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheden draagt.

De Afdeling S.C. Elshout Voetbal 
De afdeling S.C. Elshout Voetbal telt momenteel circa 285 leden. Deze zijn ingedeeld in de volgende groepen:

  •        185 Senioren (18 jaar en ouder)
  •        60 Junioren (12 tot 18 jaar)
  •        60 Pupillen (ca. 6 tot 12 jaar).

Dit jaar nemen 6 senioren, 4 junioren en 6 pupillen-teams deel aan de competities. De senioren bestaan uit vijf mannenelftallen en één dameselftal. Ons 1e elftal komt uit in de 4e klasse.