Verschillende teams van onze club hebben een eigen reporter die verslagen schrijft van de gespeelde wedstrijden.
Deze verslagen zijn allemaal hieronder verzameld.

Ook kun je de verslagen van onze teams terugvinden op de facebookpagina ''SC Elshout Verslagen''

De jongste verslagen staan bovenaan. Veel leesplezier!

SC Elshout A1 wint wel maar overtuigd niet In de laatste bekerwedstrijd mochten er aantreden tegen Right-Oh A1. In een eerste helft die heel slecht was van de Elshoutse kant mochten we van geluk spreken dat we niet op achterstand kwamen. Zelfs het schutteren van onze verdediging en keeper werd niet bestraft door de tegenstander. Nadat we in de rust tegen elkaar hadden gezegd wat er verkeerd ging, gingen we met een nieuw plan het veld in om de wedstrijd toch te winnen. Nadat Dave van achter naar de spitspositie ging wist Right Oh even geen raad met onze omzetting. Direct scoorde Joep uit een rebound. Na de 1-0 gebeurde er weinig en zo heeft de A1, zoals vrijwel elk jaar, de poulefase van de beker overleefd en zitten we weer in de koker bij de volgende rondes. Wouter, beterschap met je enkelblessure en hopelijk ben je snel weer op de velden.
2017-09-18T09:09:53+0000
Elshout - Vlijmense Boys 2-4 Aan het begin van het seizoen dachten we met 23 man regelmatig spelers thuis te laten, maar 4 weken verder komen we tot de conclusie dat we er net voldoende hebben. Vooral blessures maken het lijstje een stuk korter. Schoen bedankt voor het warm houden van de bank. Iedereen succes gewenst met het herstel. Dan naar de wedstrijd. Op deze zonnige zondagmorgen mochten we onze laatste bekerwedstrijd tegen Vlijmen spelen. De eerste helft was Vlijmen kwalitatief beter, maar Elshout zette er een gezonde dosis werklust tegenover. Toch kwam Vlijmen op 0-1. Elshout pakte het daarna goed op en kreeg enkele kansen. Uit één van deze kansen scoorde Jordy de 1-1. Toch kwam Vlijmen weer op voorsprong en dacht deze vast te houden tot de rust. Carlo dacht er anders over en kopte prachtig de 2-2 tegen de touwen. De 2e helft was maar amper begonnen of Elshout kwam weer op achterstand. Helaas kwam Elshout niet meer tot de goal van Vlijmen en halverwege gooide Vlijmen het duel in het slot. 2-4. Ondanks de nederlagen in de bekerwedstrijden hebben we naar onze maatstaven aardig gevoetbald en liggen er zeker kansen in de competitie.
2017-09-18T08:49:50+0000
RKDVC 8 - SC Elshout 3 5-1 Na de nacht van de 80 mochten we tegen de buren van DVC aantreden. Net op tijd had onze verslapen Willem de shirts in de kleedkamer liggen en konden we starten. Het begin was aardig, we zaten er kort op en af en toe werd er aardig getikt. Totdat Kafke het op z'n heupen kreeg, door de verdediging van Elshout slalomde en de 1-0 scoorde. Elshout liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Helaas had de scheids niet door dat hij een beker wedstrijd in de categorie B floot. Ten 1e is een doorgebroken speler neerhalen, terwijl er geen medespelers meer achter je staan, direct rood. Dus niet. Terwijl de keeper zijn hand schoenen al uit deed, kreeg hij geel en mocht hij in tegenstelling tot Artikel 6 blijven staan. En dan zul je zien dat de keeper daarna prachtig redt op een mooi schot van de Heeb. In de rust kwam de scheids terug op zijn beslissing en moest de keeper de eerste 10 minuten naar de kant. ondanks het overtal scoorde DVC de 2-0. Hierna liep DVC te makkelijk uit naar 5-0. Elshout liep te ver naar voren, maar er moet ook terug geschakeld worden. Na goed voorbereidend werk van Carlo zorgde Jorne voor de eretreffer. We moeten volgende week het spel van de 1e helft proberen aanhouden. Dan kunnen het nog veel tegenstanders moeilijk maken.
2017-09-10T21:04:47+0000
Nemelaer A2 - Elshout A1 1-6 Na een overwinning op RWB een oefenpot tegen Nemelaer A2 in Haaren. Nadat we aandachtig toeschouwers waren bij de MA1 gingen we vol goede moet tegen Nemelaer een potje oefenen. Na een onwennig begin waarbij nemelaer gevaarlijker was dan Elshout was het vooral aftasten geblazen. Elshout wilde wel spelen in hun tactiek maar de uitvoering was soms rommelig. Na een keurige goal van Joris waren we bijna aan de rust toen aanvoerder Job Simons zich verkeek en een val maakte op het kunstgras met een zwaar gekneusde pols tot gevolg. Na rust met het inbrengen van Edgar en Thomas was Elshout iets meer voetballend in het spel. Dave besloot op te stormen en schoot de 0-2 vol in de goal. (Kan zijn grote broer nog iets van leren! ;-)) Na deze 0-2 was het een walk over en dit resulteerde in de 0-3 van Charlie, 0-4 eifen goal en 0-5 van Charlie. Na de 1-5 was het slotakkoord voor Edgar die de 1-6 maakte. Het is goed te zien dat er gezonde concurrentie is op bepaalde posities! @aanvoerder Job, namens het hele team veel beterschap en vanavond de biertjes met de vertrouwde linker drinken!
2017-09-09T18:32:35+0000
Elshout o17-1 - rwb o17-2 3-1 (1-1) Vandaag onze 2e bekerwedstrijd op het programma, het resultaat van vorige week maken we verder geen woorden meer aan vuil. Voor de wedstrijd kregen we onze nieuwe shirts gesponsord door van delft staal, waarvoor dank. Na een goede warming up en nog wat laatste woorden van de leiders begonnen we aan de wedstrijd. Al na 3 minuten kwam Elshout op voorsprong nadat Jos druk zette op zijn tegenstander en bal afpakte en hem hoog in de verre hoek schoot. Elshout was nog teveel aan het nagenieten want binnen een minuut maakte rwb alweer gelijk. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, Thijs zag 2 schoten door de Waalwijkse keeper gepakt worden en Tom was 2x attent op kansen van rwb. Na de nodige woorden in de rust begonnen we vol positieve energie aan de tweede helft. Elshout nam al snel weer de leiding nadat Bjarg na een mooie actie langs de zijlijn de volledig vrij staande Wouter wist te vinden, die eerst nog de keeper vond maar in tweede instantie alsnog wist te scoren. Hierna probeerde Rwb te komen en gevaar te stichten met het geven van lange ballen, maar mede door het natte veld en goed oplettend keeperswerk van Tom werden deze nauwelijks gevaarlijk. Ook Elshout probeerde kansen te creëren en nadat Bjarg met balbezit in de 16-meter in zijn rug werd gelopen kreeg Elshout een penalty, Bjarg nog koelbloedig in de halve finale tegen Eindhoven miste jammerlijk en schoot naast. Het slotakkoord werd gegeven door Andres die na een mooie steekbal zijn directe tegenstander uitkapte en de bal over de keeper heen plaatste. Prima hersteld mannen na vorige week, zet dit door naar de wedstrijd tegen wsc en de week daarna waar we beginnen voor het "echie".
2017-09-09T15:27:45+0000
HHC 4 - SC Elshout 3 1-6 Met onze kampioenencoach Jos weer terug in de gelederen, traden we aan tegen HHC 4. Die waren vorig seizoen 2x afgedroogd door het 2e, maar tussen het 2e en 3e van ons zit wel enig kwaliteitsverschil, bleek vandaag. HHC was voetballend iets beter, maar Elshout ging de eerste helft aardig mee. Na 18 minuten viel de 0-1. Elshout kreeg hier na enkele kansen, maar de gelijkmaker bleef achterwege. Sterker, HHC verdubbelde de voorsprong. Na rust kwam Elshout sterk uit de kleedkamer. Carlo bracht de spanning terug en Elshout ging op jacht naar meer. Helaas viel de treffer ongelukkig aan de andere kant. Daarna werd er te veel naar voren gespeeld en was de omschakeling naar achter onvoldoende. Het veld werd hierdoor te groot. HHC profiteerde hier optimaal van en vergrootte de voorsprong naar een geflatteerde 1-6. Veel verbeterpunten gezien. Volgende wedstrijd tegen DVC zal het anders moeten. Gelukkig blijft de sfeer goed en dat moeten we blijven behouden.
2017-09-03T20:55:52+0000
Nieuwkuijk 1 - SC Elshout 1 4-0 Gisteravond het nieuwe seizoen ingeluid op het Gouden huwelijksfeest van opperhooligan Piet en zijn bruid Gonny en vandaag op het fietske naar Kuijk. De eerste echte wedstrijd is er een voor de beker tegen VV Nieuwkuijk. Het begin is fel, vooral van Nieuwkuijkse kant. Binnen een kwartier staat het 3-0, oeps, dit lijkt een grote overwinning te gaan worden voor de thuisclub. Even later een spetter van een schot van Nik helaas op de lat en Luc kopt naast...... als die 2 kansen hadden gezeten was het een andere wedstrijd geworden. De tweede helft laat twee gelijke ploegen zien, is dit omdat Elshout beter is of omdat Nieuwkuijk zich inhoudt? Laten wij het maar op de eerste conclusie houden😉 In de 53e minuut scoort Nieuwkuijk de 4-0 wat tevens de eindstand wordt. De nabespreking is op het terras bij de kantine en even denken we dat Elshout de derde helft wint, we zien geen speler van Nieuwkuijk meer, ook deze overwinning wordt even later om zeep geholpen. We zien hun complete elftal even later voor de TV binnen het kunstje afkijken van het Nederlands Elftal, kijk dáár kun je iets van leren heren!
2017-09-03T19:10:50+0000
Elshout A1 - RWB A2 6-0 Seizoen A1 lijkt al geslaagd na wereldgoal. Een nieuw seizoen bij de A1 van Elshout. Enkele B spelers zijn overgekomen, Bo is overgekomen van HHC en Tom V is weer begonnen met voetballen na zijn sabbatical. Na 4 trainingen was RWB de eerste tegenstander voor de beker. Na de gebruikelijjke jel konden we op veld 2 aftrappen. Onder toeziend ook van vele toeschouwers was het Job Simons die na 5 minuten de bal vol in de bovenhoek schoot. Missie voor dit seizoen geslaagd! De 2-0 was van de nieuwe aanvoerder Edgar en Johan schoot ons voor rust naar 3-0. Toen Thomas de 4-0 maakte via een penalty was de wedstrijd wel gespeeld. In de tweede helft 5 wissels aan de kant van Elshout. Het debuut van Tom en Bo. We speelde de wedstrijd goed uit en via Cas (2x) werd de uitslag naar 6-0 gebracht. Het is goed te zien dat er veel mensen zijn komen kijken naar de nieuwe A1.
2017-09-03T18:54:59+0000
Onder 17 wint beker 10 Juni, de dag dat t zou moeten gaan gebeuren voor ons. Tegen sv Dosko aantreden op sportpark 't Heike in Dommelen. Het eerste kwartier was voor Dosko, met een heel aantal kansen waren ze ontzettend gevaarlijk voor ons doel. Na dat kwartier voelden hun ook de zon en t kunstgras met een temperatuur van 50 graden. Wij waren hier allang aan gewend en begonnen ook kansen te creëren. En toen in de 38ste minuut dribbelde Bramselaar op na een afgeslagen aanval en gaf een splijtende pass op Edgar van Persie en die tikte de bal in t netje, 1-0! Na 2 minuten verdedigen konden we met een voorsprong gaan rusten. De 2e helft wilde Dosko druk gaan zetten op ons, met een reeks aan kansen als gevolg. Maar wij kwamen weer terug en creëerden ook kansen. Dave kopte een paar keer op doel, Joris kreeg nog kansjes en Edgar ging rugbyen. De tijd begon te dringen voor Dosko dus weer een heel aantal kansen voor hun. Maxuel Neuer stond heel goed te keepen en de paal bracht ook 1x redding samen met het teentje van Maxuel. Joris en Joep kregen ook nog meer ruimte maar wisten geen uitgespeelde kansen te creëeren. Dosko wilde nog wel maar zaten er ook doorheen. En toen om 14:17 lokale tijd was daar het verlossende eindsignaal, en kon Elshout zich bekerwinnaar noemen.
2017-06-10T13:59:42+0000
07-05-2017 SC Elshout 1 - Blauw Wit '81 1 2-2 14-05-2017 Be Ready 1 - SC Elshout 1 0-0 Vorige week is het verslag er wat ingeschoten dus in dit verslag allebei de wedstrijden achter elkaar. Tegen Blauw Wit heeft iedereen zijn stinkende best gedaan om te winnen, de 5e plaats behouden in de competitie is het uitgangspunt, en de overwinning zat in de lucht. 3 Goals van Elshout en 1 van Blauw Wit en toch wordt het 2-2, tsja, dat kan maar één ding betekenen, inderdaad een eigen doelpunt. Die dingen mogen niet gebeuren maar het gebeurt en daar moeten we ons in schikken. En dat doen we dan ook, tijdens de gezellige BBQ en de afterborrel vanwege de laatste thuiswedstrijd, is alles zo vergeven en vergeten. De wedstrijd tegen Be Ready zit er nog aan te komen en dan daar de punten maar binnen halen. Zo gingen we vanmiddag dus naar Hank, in de klaai, gezellig clubke, een vrouwelijke "pupil" van de week, Stef liet haar scoren, iedereen blij! Een wedstrijd met regenbuien en glijpartijen. Elshout was duidelijk sterker vooral in de tweede helft waren de beste kansen voor ons. In de 66e minuut 3 kansen achter elkaar voor Elshout maar de bal ging er niet in. Jammer, het was een mooie vriendschappelijke pot ook dat vinden wij belangrijk, maar het kostte ons uiteindelijk wel de 5e plaats aan Blauw Wit. We zijn deze competitie op de 6e plaats geëindigd, gelukkig weer ruim in het linker rijtje. De Hooligans hebben weer met veel plezier alle wedstrijden bezocht, bekeken, geanalyseerd, gemopperd, gelachen, genoten, verloren, gewonnen, gebibberd, gezweet, nat geregend, weggewaaid, verslag gedaan, één pilske extra gepakt op een mooie overwinning, één pilske minder gepakt na een verlies, maar vooral veel plezier gehad. En niet te vergeten.... Twee keer veel lotjes verkocht aan de Elshoutse poort maar ook veel lotjes gekocht bij uitwedstrijden. Dit heeft ons toch maar mooi 4 boodschappenpakketten opgeleverd deze competitie. Iedereen bedankt voor hun inzet! Wij gaan ook vakantie vieren vanaf nu.
2017-05-14T22:01:48+0000
Elshout we staan in de finale Met deze mooie woorden begon Frie zijn speech na de, na penalty's gewonnen wedstrijd tegen fc Eindhoven. De zaterdag begon zoals alle andere, kwart voor 2 verzamelen, en na een goede warming up en nog wat laatste tekst en uitleg van onze coaches konden we aan de wedstrijd beginnen. Het eerste kwartier willen wij niet over praten maar na de tactische wissel kantelde de hele eerste helft. Vrije trappen voor ons en Eindhoven kon het niet helemaal hendelen. Een vrije trap van Martcelo werd doormiddel van een snoekduik door Edgar van Persie binnengekopt. Toen gingen we maar aan de ranja met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft begon Eindhoven best fel te voetballen en na 1 seconde onoplettendheid van onze verdediging na een ingooi de 1-1 maken. Verder bleef Eindhoven veel aanvallen maar het lukte ze niet om de voorsprong te pakken, tot de laatste minuut, waar de spits van Eindhoven via een overtreding de 2-1 maakte. De vlagger zag de overtreding en de goal werd terecht afgekeurd, Eindhoven was al flink aan het juichen maar dit was tevergeefs. Elshout hield stand en de scheids floot af met een 1-1 eindstand, penalty's dus. 10 penalty's genomen, 10 gescoord. Sudden death, Eindhoven maakt 5-6, Martcello maakt 6-6. Maxuel Neuer stopt penalty, stand blijft 6-6. Bramselaar legt aan en schiet Elshout naar de finale. Tijdens de finale die op 10 juni op het veld van vv dommelen gespeeld, tegenstander is dosko '32.
2017-05-14T19:33:58+0000
Elshout o17-1 - Heerewaarden o17-1 4-0 Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen treed Elshout de nummer voorlaatst in competitie aan tegen de nummer laatst Heerewaarden. Doelstelling voor deze wedstrijd was dan ook geen laatste worden. Eerste helft was Elshout heer en meester alleen niet scherp in de afronding, maar na ruim een half uur kwam het door Edgar, die al 3 open kansen had gemist toch op 1-0 voor. Bjarg verdubbelde voor rust bijna de score maar hij raakte met een goed afstandsschot de binnenkant van de paal. Tijdens de rust werd Dave die normaliter voorstopper staat, maar gedurende de eerste helft nogal wat commentaar had op de spitsen in de spits geposteerd, onder het motto van doe het dan zelf maar. Hij had slechts 20 seconden nodig om de goal te vinden. Enkele minuten later had hij zelfs zijn 2e kunnen maken maar was zo sociaal een bal die door Edgar over de keeper werd gelobt in het lege doel te laten lopen. Na ruim 20 minuten werden Bjarg en Joris uit de dug out gestuurd om te gaan warm lopen, dit was voor Edgar het teken dat hij nog maar enkele minuten de tijd had om zijn zogenaamde "Edtrick" compleet te maken. Met een laatste dribbel maar te ver naar de zijkant paste hij de bal op joep die voor een open goal de 4-0 binnen tikte, beide werden na deze actie gewisseld. Elshout ging nog voor de 5e goal maar werd niet meer gevaarlijk, ook Heerewaarden wist geen kans meer te creëeren, waardoor de rode lantaarn terug mee naar Heerewaarden kon. Verder was dit een goede generale voor komende zaterdag wanneer de wedstrijd van het jaar op het programma staat, de halve finale beker, op eigen sportpark is om half 3 FC Eindhoven de tegenstander.
2017-05-10T20:12:10+0000
KAMPIOEN DOET ZIJN WERK. David vindt zijn waterloo in.....een hek. Het was lekker weer.LSV 2 was de tegenstander. Gewoon lekker weer.Goeie grasmat en weer een prima instelling.Nee hoor.....de meeste hadden er geen fuck zin in.Zinnuze.De warming up werd een cooling down en het was allemaal lekker vrijblijvend. Ook lsv had wel zin in een zomeravondpotje.Zo begonnen we en warempel zijn we toch gemotiveerd.Dotten van kansen werden gemist en het wilde niet lukken.Totdat lsv flauw ging doen en scoorde door een afstandschot dat van richting werd veranderd.Vat er eens eenuh, pepte de leider onze Rens op.(onk)Totdat David van 't hek een corner tot doelpunt promoveerde. 1-1Naar de T.Een paar wissels en snel naar de tweede helft.Zouden we toch deze wedstrijd binnen slepen.Tuurlijk joh.Dick van Delft werd weggestuurd langs de zijlijn.Bij de perfecte voorzet werd door Dennis van V.de 2-1 binen geknotst.De vliezen waren gebroken en snel was het Mike die de 3-1 binnenschoof.Toch werd het enigzins onvriendelijke met een rote karte voor een lsveriaan.Jammer.De 4-1 was van Hans en dus gespeeld.De wedstrijd kabbelde voort en bij een ingooi voor Elshout moest de bal op veld 2 gehaald worden.David' zonderland' van Mook poogde de bal met een soepele sprong over het hek te bereiken.Het hek won door David te tackelen waardoor hij vol op zun plaat ging.Iedereen vond het erg voor hem.Huhuh....Snel verder.De 5-1 was een snoeihard afstandschot van de pof.Nagenoeg onhoudbaar want de keepert liet hem door de vingers glippen.De pof kennende wil hij natuurlijk doen geloven dat alle credits voor hemzelf zijn.Zie hem al oreren in de kantine. Muziek uit,pof op tafel en druk gebaren hoe goed ie het wel niet gezien heeft.Laat dat nou de sterkte van Sce 2 zijn.Veel plezier,veel lol maar wel de wil om te presteren.Geweldig. Resteerd mij nog om Gilbert de fijtert te bedanken voor de aangeboden trainingsstof.Zeker niet te vergeten onze hulptrainert en knuffelbeer Berry die vaak het tweede voor zijn rekening nam.Het seizoen is klaar.Verslagen zijn klaar.Klaar maken voor het nieuwe seizoen.Rest mij onze lezers,supporters,sponsors en iedereen die sce 2 een warm hart toedroeg te bedanken.We hebben het graag voor u gedaan....
2017-05-07T11:57:18+0000
Onder 17-1 VERDUBBELT DE PUNTEN Na de 1e winst van in de competitie van vorige week tegen Nivo moesten we vroeg ons nest uit, om 10.45 alweer verzamelen en naar Wadenoijen karren. Voor de winter 2-4 thuis verloren dus het beloofde een mooie pot te worden. Na de warming-up waarbij de bal in de boom werd geschoten begonnen we aan een warme pot voetbal. We begonnen voor de 2e keer dit seizoen meteen goed te voetballen. Na 5 minuten schoot Thijs al goed hard op de paal, helaas net niet aan de binnenkant. Na wat kansjes over en weer kwam een speler van Wadenoijen langs onze goed spelende verdediging en moest Bjarg noodgedwongen aan de noodrem trekken, wat resulteerde in een goed ingeschoten vrije trap van Wadenoijen. Vlak voor rust kregen wij nog een vrije trap halverwege hun helft, een klusje voor Dave. Hij schoot op de keeper en uit de rebound raakte Thijs weer de paal maar nu wel aan de binnenkant. Met 1-1 rusten dan maar. In de 2e helft begon Wadenoijen flink druk te zetten met veel corners als gevolg. Na een kwartier schoot Edgar van een grote afstand op doel en de keeper maakte een inschattingsfoutje en dook over de bal heen. Na de 1-2 ging Wadenoijen nog meer druk te zetten. Max stond goed te keepen en onze verdediging wist veel ballen goed te verwerken. Wadenoijen kopte nog op de lat en op de lijn, Bram en Dave haalden nog ballen van de lijn maar we konden toch nog een paar keer uitbreken. Na zo'n uitbraak maakte Edgar de 1-3. Toen nog 5 minuten volgehouden en de 3 puntjes konden mee naar Elshout. 2 Overwinningen op een rij, woensdag tegen concurrent Heerewaarden, die nu op de laatste plaats staat in plaats van ons. Dan nog a.s zaterdag de halve finale beker tegen FC Eindhoven, voor ons is het seizoen nog lang niet afgelopen. Op naar nog 2 overwinningen!
2017-05-06T19:48:46+0000
FC Engelen A2 – Elshout A1 0-8 Een week nadat het eerste gelijk speelde bij het eerste van Engelen mocht de A1 van Elshout het opnemen tegen de A2 van Engelen. In de week voorafgaand van deze wedstrijd volop problemen bij de A1. Zelf maar 10 spelers. Rest in de lappenmand. Het vijfde wilde voor de laatste keer spelers afstaan en ook de B is zuinig op hun spelers. Uiteindelijk zaterdag 6 mei 15 spelers voor de A1. Wout, Arnoud en Max werden bij het vijfde gehaald en Bjarg en Bram waren de 10e en 11e speler van de B1 die hun debuut mochten maken in de A1. Aangezien Sam de laatste tijd veel scoort op en rond(?!) het veld mocht hij vandaag weer in de spits starten. In onderstaande tijdlijn kunt u zien hoeveel hij heeft gescoord. Hij had vandaag wel 10 keer kunnen scoren als hij wat rustiger was geweest…… De voorbereiding van de wedstrijd lag in handen van interim coaches Nick Theunissen en Luuk van der Aa. Nadat er een bal zoek was besloot Luuk om een basisspeler te laten zoeken. Toen hij op het veld er achter kwam dat er maar 10 spelers waren had de overige staf al een en ander rechtgezet. Bedankt Luuk;) Onder toeziend oog van de aanvoerder van het eerste was het echt een richtingsverkeer richting het doel van Engelen. Veel, maar dan ook echt VEEEEEL kansen werden gemist en toch werd er 8 keer gescoord. 15.00 uur aanvang wedstrijd 15.12 uur 0-1 sam 15.20 uur 0-2 thomas 15.22 uur 0-3 sam 15.52 uur Afwezige Bas stuurt: ‘’Netjes’’ 15.53 uur Berry stuurt: had al 0-12 kunnen zijn 15.53 uur opstelling na rust: Arnoud (broer van...); Jordy, Wouter, Sven ; Job Thomas Bjarg Johan; Bram, Sam, Bilal. Bank Wout, Dion en Charles. 15.55 uur: Afwezige Bas stuurt: ‘’man man’’ 16.08 uur: 0-4 bram de kort 16.23 uur: 0-5 dion 16.25 uur: 0-6 bram de kort 16.28 uur: 0-7 dion 16.37 uur: Wout mist grote kans (inmiddels ingevallen in de spits) 16.39 uur: 0-8 Cas 16.44 uur: Wout mist weer grote kans 16.45 uur: Scheids komt bij de leiding vragen hoeveel kansen Wout nog nodig heeft. 16.45 uur: Scheids vind het genoeg en fluit af. Willem Jan, die zijn zoon zag debuteren en scoren, liet weten dat Wout morgen gewoon mag keepen ;) Nadat de overige uitslagen bekend waren was het feit dat we dit seizoen op een tweede plek zijn geëindigd. Als we in een aantal wedstrijden scherper en geconcentreerder waren geweest dan had er wellicht veel meer in gezeten. Maandag naar RKC met zijn alle, dan een paar trainingen, de NieuwkuijkElshout dag dan zit het seizoen erop. Bedankt mannen!! Ook zeker een dank aan de leiding van het vijfde en de B die elke week weer ons wilde helpen waar het nodig was. Er zijn 11 B spelers gedebuteerd in de A en dat is voor een club als Elshout alleen maar goed.
2017-05-06T18:08:42+0000
Avanti'31 VR2 - Sc Elshout VR 2 4-1 Elshout 2, mannen van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Terug naar de kampioenen van onder; ! Na een paar weken geen wedstrijden te hebben gespeeld, mochten we afgelopen zondag vol energie richting Schijndel. Die paar weken geen wedstrijden deed blijkbaar goed, de eerste helft waren we vaak te vinden aan de andere kant van het veld. Er werd goed overgespeeld en er waren een paar hele mooie acties! Helaas had Avanti ook een kans en deze werd benut, 1-0. Hier was Mandy het niet mee eens, en zij maakte er in de 30e minuut 1-1 van, netjes gedaan!! We gingen de rust in met 1-1, we waren allemaal erg tevreden, en we wilde dit zeker vast gaan houden voor de tweede helft. Na een kwartiertje gerust te hebben, begon de tweede helft. We houden het erop dat het hard waaide en dat de bal helaas sneller aan onze kant kwam (2-1). Maar wij gaven niet op en we bleven ervoor gaan, er werden wederom weer hele mooie kansen gecreëerd, dit werd geen doelpunt voor ons maar wel voor de tegenpartij (3-1). Op het einde kreeg Avanti nog een mooie kans en dit maakte het 4-1. Ondanks een verlies zijn wij erg tevreden (de vorige keer was het 2-11). Onze wedstrijd is gespeeld en er zit natuurlijk niks anders op dan snel de douche onder en terug richting het basiskamp waar (toen nog wel) het bier al volop stroomde en ook wij de mannen konden feliciteren met de mooie overwinning! Samen met de afsluiting van het derde en het vierde! Volgende week mogen we nog een keer gaan knallen tegen Nieuwkuijk, met misschien weer een doelpunt?!
2017-05-02T11:40:55+0000
SC Elshout A1 - OJC A5 1-0 Na het verlies in de najaarscompetitie tegen OJC A5 hadden we wel iets recht te zetten tegen deze ploeg. Onder leiding van aanvoerder Job Simons kwam Elshout redelijk uit de startblokken maar wist niet echt gevaarlijk te worden in de eerste helft. Mart maakte zijn onverwachte basisdebuut in de A vanwege de vele blessures. In de rust hebben we zelfs Wout van het 5e opgebeld om zo Sam als speler te kunnen gebruiken in de spits. In de tweede helft kwamen we wel terecht op 1-0 maar doordat we gewoon fysiek op waren hebben we verder gericht op het verdedigen en vasthouden van de voorsprong. In de laatse minuten was nog het debuut van Kees en Jelle in de A. Alle B-spelers en Wout bedankt voor het meedoen. Komende zaterdag moet er een wonder gebeuren om nog 2e te eindigen in de competitie. Maar het is goed om te zien hoe we zijn gaan voetballen na een teleurstellende start van de competitie.
2017-05-02T07:33:21+0000
En toen was het bier op ! Allereerst de felicitaties aan het 2e met het dikverdiende kampioenschap. Daarnaast onze Berry die met het 1e een verdienstelijk punt bij koploper Engelen behaalde. Wat een talent aan leiderschap het 3e voortbrengt ! Nu de leider zelf nog. Op deze zonnige dag speelden we onze laatste wedstrijd tegen WSC. Het verschil in de middenmoot is zo klein, dat we bij winst 4e of 5e konden worden, maar bij verlies net zo goed 7e. Opvallend dat iedereen nu wel op tijd is, waarschijnlijk door het prachtige weer en het luchtkussen. Het eerste kwartier is WSC de bovenliggende partij en komt verdiend op 0-1. Hierna komt Elshout beter in de wedstrijd en ontstaan er flinke kansen. Na 25 minuten schiet Carlo de 1-1 achter hun matige keeper. Lang kunnen we hier niet van genieten, want binnen een paar minuten komt WSC op 1-2. Elshout gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar krijgt te makkelijk de 1-3 tegen. Nog voor rust zorgt Ruud voor de aansluitingstreffer en gloort er weer hoop. Na de thee komt Elshout op 3-3 door een eigen goal,anders had Mike 'm zeker gemaakt. Elshout probeert nog voor de overwinning te gaan, maar krijgt de deksel op haar neus 3-4. Daarna krijgen we nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar dit is ons niet gegund. Na de wedstrijd tijd voor waar onze kwaliteiten daadwerkelijk tot hun recht komen. Patrick had een dankwoord voor Ellen voor haar bewezen wasbeurten. Wie volgend seizoen ? Ook Berry werd bedankt voor de trainingen. En toen was het bier op en kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis of hun 2e thuis. Ondanks de nederlaag een mooi seizoen gedraaid. Onderling zit het wel goed, voetballend zitten we in de juiste klasse. En de 2 toetjes, Nieuwkuijk-Elshoutdag en weekend weg moeten nog komen. Iedereen bedankt !
2017-05-01T21:11:24+0000
WE HEBBEN GOUD. Titel voor Elshout 2 Zondag 30 april gaat de boeken in als de kampioensdag van sc elshout 2.s'Morgens ,voor sommige midden in de nacht,om kwart voor 9 verzamelen om om 10 uur te spelen.Iedereen lekker op tijd en weten waar het om draait.Alleen bij winst waren we niet meer te achterhalen door de concurentie.En boxtel,de tegenstander deze dag,mocht niet onderschat worden.Met her en der weer wat pijntjes en blessures hadden we een prima opstelling. Maar ja.Wat je ook opstelt ,het is altijd een representatief elftal. De wedstrijd begonnen en al snel kwamen de eerste kansjes.Maar als zo vaak komen we moeilijk tot scoren.Hij moet een keer goedvallen.Na een 1 op 1 van Mighty Mike met hun keeper miste de topspits op een haar.Totdat er een bal kwam van links en een keer wel goed viel.Mike stond op de goede plaats en maakte de bevrijdende 0-1.Boxtel,die ook wel wilde voetballen moest nu helemaal komen.Kort voor rust was er een onoplettendheidje van Elshout.De spits van Boxtel kwam oog in oog met onze Rensie.Een schuiver in de lange hoek was een doelpunt geweest. Echter koos hij ervoor om een medespeler te bereiken. Uiteraard zat er een Elshouts been tussen.Gaan we toch met 0-1 rusten.De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Elshout in de aanval onder leiding van Brian die dun band om gekregen had.Speelde een prima partij maar zo waren er wel meer.Na een tijdje in de tweede helft was er een briljante pass van Dick op de vrijgekomen David die alleen de laatste man nog voor zich had.Deze speler had een draaicirkel van een Scania(onk) en dus geen partij voor de lichtvoetige David.Een diagonale schuiver was de 0-2.Met nog een tijdje op de klok geloofde iedereen het wel.We hadden de wedstrijd onder controle en Boxtel vond het wel prima.Toch moest David zichzelf nog bevredigen door hun verdediging als figuranten te laten staan,de keeper te omspelen en in de korte hoek te scoren.0-3.Boek dicht.Kampioen.Al snel floot de scheids af en konden de plechtigheden beginnen.Het bier stroomde al op het veld en de mooie woorden en bloemen waren voor het elftal.In de kleedkamer werd de felbegeerde musicbox officieel overhandigd aan de kampioenen.In Elshout aangekomen gingen de felicitaties door en werden met een brede glimlach in ontvangst genomen.Wat is een kampioenschap zonder rondtoer??.Een carnavalsbus geregeld zodat iedereen de nieuwbakken kampioen kon bezichtigen. U begrijpt dat het nodige aan drank er doorheen gegaan is.Teruggekomen bij de kantine was de afsluiting van Elshout 3,4 en 5 een aanwinst om het kampioensfeest van ut twidde meer glans te geven.Het dak ging eraf.Althans....we moesten eerst wachten totdat Rens er van af was.Als een ware Louis van Gaal voerde hij van hoogte zijn act.Dat er sommige halfnaakt op een tafel staan dansen zal veel vrouwelijke toeschouwers tot tevredenheid hebben gestemd.En met halfnaakt bedoelen we de bovenste helft gelukkig.Nadat de elftallen al het bier in een straal van 500 meter hadden opgezopen togen ze naar de hoed om daar het feest voort te zetten.Het was me het dagje wel.
2017-05-01T11:43:24+0000
FC Engelen 1 - SC Elshout 1 0-0 Op weg naar Engelen kwamen we de kampioensbus van het 2e elftal tegen in de Wolfshoek, een feestende bende, een mooi gezicht, verdiend kampioen, gefeliciteerd mannen. Wij gingen op weg naar de kampioen van onze competitie en eens kijken of we het ze weer moeilijk konden maken, thuis hadden we gelijk gespeeld dus iedereen ging er voor. De assistent trainer, Berry, op de bank, richting het kunstgrasveld, plastic en rubber, daar zijn we niet zo goed op... Van het begin af aan een felle wedstrijd en in de 7e minuut een mooie kans maar Thom schiet net naast. FC Engelen is een goede tegenstander, dat is meteen wel duidelijk, ze spelen "hendiger", zo wordt het langs de lijn verwoord. Een kleine pijnlijke onderbreking volgde toe Hooligan Angeli een bal terug probeerde te koppen, ondanks een ijszak toch hoofdpijn, gloeiend gezicht en een scheve bril. Au, dat deed zeer. In de 20e minuut 2x een grote kans voor Engelen, ze gaan er niet in en het houdt Elshout scherp. In de rust smaakte de minimarsjes uit het pakket van vorige week nog goed, dankjewel Bert-Jan. De 2e helft werd er door beide partijen gevochten voor de overwinning, een kleine overmacht van Engelen maar wij hebben ons, zoals we vaker zien tegen beter spelende ploegen, goed staande gehouden. Ook weer een debuut deze wedstrijd, van jeugdspeler Dion van Oorschot, goed gedaan! Dus weer een gelijkspel tegen de kampioen, mooi totaal 4 puntjes afgesnoept deze competitie van Engelen, of 2 punten gewonnen, het is maar hoe je het bekijkt. Volgende week dit staaltje maar weer overdoen en zo de 5e plaats behouden, dan zijn wij tevreden.
2017-04-30T20:43:06+0000
B1 PAKT DE 1E COMPETITIE OVERWINNING IN 2017 Na het doelpunt rijke verlies (4-7) van vorige week, waar we na 34 seconden al konden vissen moesten we vandaag aantreden tegen de nummer 7 van de ranglijst, Nivo Sparta. Na een snelle warming-up, een keertje niet die lange van David gingen we maar een kwalitatief hoog positie spelletje doen. Dan de wedstrijd maar, voor het eerst dit seizoen stonden we niet na 10 minuten achter, hulde daarvoor jongens! Toch waren we allemaal flink onder de indruk van de man met de baard en kreeg Nivo een paar kansjes die door Dave als keeper werden gered. Toen gingen wij maar eens aanvallen en kregen we een ingooi waaruit Edgar de bal in t hoekje schoof. Toen stonden we eens een keertje voor in de competitie, wat een heerlijk gevoel was dat toch weer. Dit geweldige gevoel duurde helaas maar 5 minuten en stond het weer gelijk. Verder ging het gelijk op maar eentje van Nivo vond dat zij eigenlijk stukken beter waren en schoot maar eens op doel toen er al was afgefloten. Hij mocht even gezellig kletsen met de scheids en vertelde aan hem dat hij meer voor Nivo moest gaan fluiten want ze konden niet winnen. De scheids maakte even een woordgrapje over zijn bril en dat kon hij niet waarderen dus ging hij er vrijwillig 10 minuutjes af, ook al wilde hij een kooigevecht met de scheids organiseren. Toen zetten wij maar eens aan en kregen we een bijna ingooi en kon Edgar naar de goal toe lopen. Hij moest weer te ver doorlopen dus moest hij weer omdraaien met t balletje achterlangs en z'n tegenstander snapte het niet meer en prikte Edgar de bal weer in t hoekje. Lekker met een 2-1 voorsprong rusten, de sinaasappelranje smaakte nu nog beter. De 2e helft dacht Dave even sportief te doen door de bal maar eens aan Appie van Nivo te geven maar Appie vond de paal mooier klinken dan het netje dus stonden we nog steeds voor. Met Joris in de spits, die overigens vallend druk zet, kregen we nog kansen. Met Joep aan de andere kant in de spits kregen we nog meer kansen, voor Thijs de grootste maar die punterde hem 5 cm langs de paal. Met Jelle als Messi de vrijentrappen kunstenaar schoot hij 2x net rakelings langs de haak. Nivo wilde eigenlijk Dave nog laten vissen maar die had daar weinig zin in. Joris deed daarna Appie na door ook de paal geluid te geven en toen vond de scheids het genoeg geweest en waren de zwaar bevochten 3 puntjes voor ons! Helaas staan we nog steeds bovenaan (van onderen) maar dit smaakt naar meer!
2017-04-29T18:27:40+0000
SC ELSHOUT 2 HEEFT GROTE BLIJ. Topper tegen Baardwijk wordt 0-1 Cathy van Delft.........Wie zegt u?Cathy van Delft.........Die foebalt toch bij de sc elshout chicks?Ja klopt.Dat die nog een grote rol ging spelen in de kampioenschapsrace van Sce 2 kon niemand voorzien.Na een zeer zwaar programma van onze boys was er her en der wat spier en gewrichtsschade opgelopen.Maandagavond zat de wachtkamer overvol bij fysiomevrouw van Delft.Als kievieten lopen ze weer.Iedereen wilde wedstrijdklaar zijn voor de clash met Baardwijk 6,de nummer 2 van de ranglijst.Bij winst hadden we de kampioensschaal vast maar mochten we hem nog niet omhoogsteken.Waarom niet?Lang verhaal.Komt goed. Na een prima warming up en instelling gingen we de wei in.Pak um beet 150 man publiek en veelal Elshoutse gekleurd zag dat Baardwijk furieus begon.Ze wilden snel scoren maar ja.....the Animal was back and was hungry.Ruud van Mook was samen met Jochem van het tweede(onk,onk)de leiders van de achterste linies.Na 10 minuten razernij van de thuisploeg zag je de wedstrijd kantelen.Ze lieten ruimte in hun rug en das niezoslim.Een pass van ons over hun verdediging was het startschot voor Mike om hun keeper te verschalken.Dat lukte en de bal rolde....en rolde....en,tegen de paal.Dat had hem al mogen zijn.We werden sterker en sterker maar bleef oppassen voor de tegenstoot.Verder dan afstandschoten richting het RKC stadion kwam het niet. Voor ons was David een paar keer dichtbij maar miste.Totdat een inswinger in de Borkse 16 op het hoofd van Dennis kwam.Deze inzet belandde weer op de omlijsting van het doel.Kortom de lat.De bal ging verticaal en bij het neerdalen nogmaals op de lat.Dwing je geluk af of wa? Dan maar naar ideale schoonzoon Rick.Wederom pompte hij het leer de 16 in.Maar bij Rick kan hij dan,schijnbaar,overal terecht komen.De voorzet veranderde pardoes in een schot op goal die via de keeper weer op de lat kwam.Zucht.Rick is nog wel bij de keeper excuus aan wezen bieden en dat het zo niet bedoeld was.Sorry.We gingen naar de T met de brilstand.Overigens was er geen T maar een soort slechte ranja dat eruit zag als bedorven ochtendurine.Bah. De tweede helft wisten we,omdat we hoog tempo spelen,dat de tegenstander vermoeid ging raken.Steeds meer en verder kwamen we op de helft van de tegenstander zonder echt grote kansen.Totdat,wie anders,Mighty Mike de diepte in werd gestuurd,hun 16 indribbelde en diagonaal inschoof.0-1 Het gehele Baardwijkcomplex ingenomen door de Elshoutse fans stoof van de banken om deze bevrijdende treffer te vieren.Daarbij vermeld dat de doelpuntenmaker,Mike,geblesseerd was ten tijde van de wedstrijd.Gewoon op karakter Goaluh make.De koppies van de Borkse gingen hangen en hun krachten verlieten het lichaam.We kregen nog wel kansen maar speelden dat niet goed uit.Stan Muskens,gepromoveerd naar het tweede,stoomde door het middenveld naar de aanval en kon zich onsterfelijk maken maar de aanval stierf in schoonheid.(onk).Het was nog een minuut of 8 plus blessuretijd te spelen totdat Maikel Nooijen het aan de stok kreeg met het zuid-Europese temperament.Na een periode van een maand van blessureleed vocht hij zich terug in het elftal.En u raad het al........eentje van Bork en Maikel"dat doet ie anders nooit"Nooijen sloegen mekaar op de bakkus.De scheidsrechter was er klaar mee en floot prompt af.Gewoon gewonnen met. 0-1. De euforie was groot in het Elshoutse kamp.De vergeten (dur dieje kale) musicbox werd na hereniging met het elftal flink van Jetje gegeven.Alle felicitaties werden hartelijk ontvangen en we wisten dat we iets moois gedaan hadden.De schaal is zowat binnen.Man of the match was zondermeer Hans the Young alias de ooievaar (Leo).Hij zat overal tussen en was een rots in de branding.Prima.In de hoed ging het even goed los en het bier stroomde rijkelijk.Maar,dooddoener,we zijn nog geen officieel kampioen.Er moet nog gewonnen worden van Boxtel of lsv.Na afloop van de hoed werd de leider keurig thuisgebracht door Diana van Delft.Juist ja........De zus van ........ Tegeltje van de week:Hedde weer ergens zeer,belde gewoon Cathy weer (onk)
2017-04-26T12:46:37+0000
Haarsteeg A3 - Elshout A1 0-1 Veel elshoutse supporters(sters) langs de lijn dus tijd bij Dion om zijn oranje schoenen weer uit de kast te halen om zijn kwaliteiten te tonen op het veld. Echter begon de avond al goed omdat dezelfde Dion vergeten was om de shirts te wassen. De warming up verliep erg soepel omdat de geblesseerde spelers 20 minuten naar een bal in de bosjes hadden lopen zoeken... Dan de wedstrijd... Met 2 B-junioren (Edgar en Joris) in de basis konden we wat meer fysieke strijd leveren tegen het eveneens fysieke Haarsteeg. Al snel werd duidelijk dat Haarsteeg niet helemaal met hun eigen team speelde maar dat geeft niets. In de eerste helft ging het spel op en neer en krege beide teams kleine kansjes. Net voor rust wist Edgar door te stomen en de 0-1 binnen te schieten. In de rust nog gehamert dat we niet moesten inzakken om zo de tegenstander in de wedstrijd te laten komen. Toch konden we niet voorkomen dat Haarsteeg wat kansen kreeg maar deze wisten telkens de goed keepende Sam te vinden die een dag eerder zijn debuut maakte in het 1e in de spits. Op het eind van de wedstrijd moesten we veel wissels toebrengen vanwege blessures. Hierdoor werd het spel niet beter maar kregen we wel een aantal grote mogelijkheden om de score te verhogen. Helaas lukte dit niet en zo bleef de 0-1 op het scorebord staan. Door deze overwinning komen we in de stand weer een beetje in de buurt waar we horen. Met een 3e plaats kunnen we nog 2e eindigen dus er is nog genoeg om voor te spelen!
2017-04-25T06:55:47+0000
SC Elshout 1 - HHC'09 0 - 1 Een verslag schrijven van deze wedstrijd viel niet mee deze keer dus heb ik me maar laten inspireren door de andere Hooligans. Op de eerste plaats hadden we moeten winnen, dat staat vast, maar het was een slappe, slome, slordige en slechte wedstrijd. Dat HHC'09 in de 79e minuut scoorde hadden we aan onszelf te danken schreeuwde Gilbert vanaf de bank. Wij hadden het Heusdense Gilbert wel gegund maar het mocht niet zo zijn. De Hooligans hadden weer een loterij georganiseerd, de opbrengst gaat naar aankleding en verfraaiing van het sportpark. De, door groenteman W.J. Geelen gesponsorde hoofdprijs bleef bij de Hooligans, Bert-Jan ging ermee vandoor. Misschien een lichtpuntje voor Gilbert, een setje geraniums is in de familie de Fijter gebleven, toch nog iets... Ook bijzonder was de verkiezing van maar liefst 3x "Man of the match" deze week, de pupil van de week was de drieling Dirks en die kozen 2 x voor Sven en 1x voor Stan de Jong.
2017-04-24T15:48:26+0000
WSC A3 - Elshout A1 1-3 Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen WSC A3. een ploeg waar we in de najaarscompetitie van verloren. Al snel werd duidelijk dat ook WSC veel te laag staat in de competitie. WSC zette snel druk op ons en in eerste instantie wisten we hier geen grip op te krijgen. Gelukkig wist Sam elke bal keurig te verwerken waardoor WSC niet echt gevaarlijk werd. Na een gemiste kans van Nick was het na 20 minuten Dion die een geweldige pass had op Charlie die beheerst 0-1 maakte. Doordat WSC druk zette op onze helft kwam er ruimte achter de verdediging van WSC. Een kopie (lees weer een geweldige assist van Dion) van de 0-1 zorgde ervoor dat Charlie ook de 0-2 maakte voor rust. We hebben deze competitie wel eens vaker met 0-2 voorgestaan waarna we nog verloren dus tijd om de ervaring uit het vijfde elftal erin te brengen. Met Max en Arnoud in de achterhoede wist WSC nog wel terug te komen op 1-2 maar na de 3e assist van Dion waarbij Thomas de beslissende tik in het doel gaf was de wedstrijd wel beslist. Er werd hard gewerkt en de punten gaan dan ook verdiend mee naar Elshout.
2017-04-24T07:39:16+0000