Bij S.C. Elshout houden we wel van een voetbaltoernooitje. Er worden dan ook meerdere toernooien per seizoen georganiseerd. Sommigen alleen voor onze leden maar bij een aantal toernooien zijn ook niet-leden van harte welkom. 

Zo kennen we met Hemelvaart het Stratentoernooi. Iedereen die in Elshout woont of heeft gewoond is van harte uitgenodigd. 
De verschillende straten strijden onderling om de hoofdprijs. Voetballers en niet-voetballers spelen in hetzelfde team en hebben als gezamenlijke instelling dat meedoen belangrijker is dan winnen. 

Als afsluiter van het voetbalseizoen voor onze leden wordt traditiegetrouw het Onderlingtoernooi georganiseerd. Jarenlang was de traditie dit op een zaterdagavond te doen met een afsluitende barbecue. Door de hoeveelheid toernooitjes die in de regio georganiseerd worden is dit de laatste jaren verschoven naar de donderdag. Geen barbecue meer, maar wel een gezellig avond waarna velen van ons de voetbalschoenen in het vet gaan zetten voor het volgend seizoen. 

Het Familie- Vriendentoernooi is al jaren erg populair. Er zit een maximum aan het aantal teams dat mee kan doen en dit wordt haast elk jaar gehaald. De vele carnavalsgroepen uit Elshout laten zien dat zij niet alleen kunnen carnavallen, maar ook een aardig balltje kunnen trappen. Daarnaast zijn er een aantal families, zoals de familie Van Rooij, Van der Aa en De Wit, die graag tegen elkaar strijden om de eerste plaats. 

Sinds 2015 is er op het gebied van Toernooien een samenwerkingsverband met RKVV Nieuwkuijk, ook wel 'Nieuwkuijk-Elshout Dag' genaamd. De seniorenteams en de A-jeugd van zowel Nieuwkuijk als Elshout strijden tegen elkaar in verschillende poules met als doel in het totaalresultaat de beste te zijn. De club met in totaal het meeste punten gaat er immers met de trofee vandoor. Daarnaast wordt door de teams voorafgaand aan het toernooi ijverig geoefend op het latje knallen. In de categorie 'Bladje van het latje' betekent de eerste prijs een bladje bier, dat is wel wat oefening waard!